Звернення президента Української асоціації заготівельників та переробників вторинної сировини

uapszuch

Українська асоціація заготівельників та переробників вторинної сировини

http://ne-smity.com.ua

співорганізатор акції «Зробимо Україну Чистою!»

+38 044 22 33 420

+38 098 254 777 1

+38 067 328 63 89

 

 

Доброго дня!

 

 

Мене звати  Ворох Віталій Миколайович, я президент «Української Асоціації заготівельників та переробників вторинної сировини», член наглядової ради ВГО «Зробимо Україну Чистою», національний координатор по роботі з переробниками вторинної сировини всеукраїнського екологічного проекту «Зробимо Україну Чистою».

 

Запрошуємо Вас підтримати проект «Не сміти».Асоціація є організатором цього соціального проекту. Його мета –це розбір усіх стихійних сміттєзвалищ по Україні (так як на території 1500 сіл Київській області є понад 4500 стихійних сміттєзвалища) та переведення України на роздільний збір сміття на суху та мокру фракції, у побутовому житті  та  сміттєвих баках-контейнерах біля наших житловихбудинків. Це всеукраїнський інформаційно-освітній проект. Під час проведення проекту залучаються усі місцеві органи самоврядування, ВНЗ, школи, комерційні організації Вашого регіону, громада.

 

 

 

 

Проект був презентований в «УНІАН»

 

 

 Заручившись підтримкою, Міністерства освіти, Міністрерство Екології, на даному етапі відбувається підписання договорів із ЖЕКами, з приводу того, що усі сміттєві баки розділяються наклейками на суху та на мокру фракції. Також перевізники, які вивозили все разом, тепер будуть ділити машини, щоб одні вивозили суху фракцію, а інші машини — мокру. Також буде змінено та зупинено вивіз сміття із парків насміттєзвалище — тепер його також розділять на суху та мокру фракції. Суху фракцію працівники комунальних підприємств збиратимуть та зноситимуть у великі контейнера розташовані біля парків, щоб перевізники могли вивозити на переробку, а на сміттєзвалище — тільки органічні відходи. КП, які обслуговує прибережні зони озер та річок, вкажуть масові точки відпочинку населення, для установки сміттєвих баків, щоб сміття не потрапляло б в річки та озера. Це перша частина освітнього проекту, який включає в себе роботу зішколами, з мін. освіти та ГО «Еремурус». Також на даному етапі ми працюємо з 125 школами.  Ще одна складова проекту — це відео зйомка з лідерами громадської думки — зірками, теле-ведучими, головами Г.О. , які наголошують на проблемі екології та вказують на те що 20% територій України займають стихійні сміттєзвалища, та закликають до нанесення їх на мапу для подальшої оцінки та розбору сміттєзвалищ. Щоб провести максимально якісну роботу у розборі стихійних сміттєзвалищ, нам потрібна допомога усіх небайдужих соціально відповідальних бізнесів.

 

Асоціація є співорганізатором всеукраїнської екологічної акції «Зробимо Україну Чистою», яка є частиною міжнародної громадської ініціативи «Let’sDoItWorld», у якій беруть участь понад 130 країн у світі. Це наймасштабніше громадське прибирання за існування незалежної України, яке відбудеться вже вчетверте 12 квітня 2014. Місія проекту – в один день прибрати країну, зробити кожного волонтером своєї держави, привити звичку прибирати після себе: http://www.letsdoit.org.ua.

 

Також Асоціація є організатором соціального проекту «Не забудь посадити дерево» (корпоративна посадка дерев), що також є частиною міжнародної соціальної ініціативи «Clean Up the World», уякій беруть участь 113 країн. Проект проводиться два роки поспіль. Мета проекту – залучити компанії до відповідального ставлення до навколишнього середовища, покращити благоустрій населених пунктів: www.ne-smity.com.ua

 

Просимо Вас, для ефективного проведення акції “ЗУЧ 2014” :

 

 А) Сміття повинне розділятися на суху та мокру фракцію. До сухої фракції відносятся: пластик, скло, жестяна тара, а також метал різного виду. Для зменшення об’єму зібранного сміття, відкручувати в пластикових пляшках кришки та спресовувати їх, те ж саме бажано робити з металевою тарою. Все інше це мокра фракція.

 

Б) Повідомити адресу місця проведення акціі, а також приблизний об’ем зібранної вами вторсировини. Ці дані потрібні для того, щоб переробники розуміли якого об’ему автівки їм потрібні.

 

В) Якщо у Вас є заготівники або переробники, вишліть їхні контакти, щоб ми могли завчасно з ними зв’язатися для подальшої співпраці.

 

Г) Якщо на территориї Вашої області є звалища, сміття, вкажіть будь ласка їх місце знаходження та бажано контакти їх власників.

 

Ця інформація для найкращого проведнння акції “Зробимо Україну Чістою”.

 

Для співпраці ми висилаемо вам таблицю на заповнення. Данні нам необхібні для планування розвитку нашого проекту. Після аналізу зібранної інформації ми зрозуміємо які ресурси нам потрібні та зможемо обговорити наступні кроки нашого партнерсва.

 

Запрошуємо Вас підтримати наші екологічні проекти!

 

 

З повагою,

Ворох Віталій Миколайович

Прикрепленные  файлы

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *