Підсумки Всеукраїнського конкурсу «Молодь тестує якість»


Вже стало традицією щовесни проводити Всеукраїнський конкурс «Молодь тестує якість». В цьому році в міському етапі конкурсу прийняло участь 11 робіт, підготовлених як окремими учнями, так і авторськими колективами НВК «ЗШ І – ІІ ст. № 1 – ліцей «Спектр», гімназії, ЗШ І – ІІІ ст. №№ 2, 4, 11, ЗШ І – ІІ ст. № 15, НВК «ЗШ І –ІІ ст. № 13 – ДНЗ». Найактивнішими учасниками стали учні 11 класу ЗШ І – ІІІ ст. № 11 (вчитель Любченко Н.Ю.), які представили пять творчих звітів.

 

Тематика представлених робіт різноманітна. Цікавим виявився розподіл тем за гендерною ознакою. Найбільш привабливими для дівчат стали дослідження шоколаду та соків. Три роботи були присвячені вивченню якісних показників цукерок:  «Шоколад – це радість виробника чи споживача» (НВК «ЗШ І – ІІ ст. № 1 – ліцей «Спектр»), «Маєш знати – перш ніж купувати» (ЗШ І – ІІІ ст. № 4), «Тестування шоколадних цукерок» (ЗШ І – ІІ ст. № 15). Учні провели анкетування серед вчителів та товаришів, організували дегустування, детально вивчили склад продуктів, визначений на етикетці,  порівняли з нормами держстандарту, виявили відхилення. Хлопців привабили теми повязані з дослідженням техніки. Так, учень 7 класу НВК «ЗШ І – ІІ ст. № 13 – ДНЗ» в своїй роботі «Велосипед моєї мрії» описав, як правильно обрати даний вид транспортного засобу. Учні 11 класу ЗШ І – ІІІ ст. № 11 обгрунтували свою позицію щодо вибору найбільш зручних та якісних у використанні флешок та планшетних комп’ютерів.

Найкращими визнані роботи: «Йогурт» учениці 7 класу гімназії Любимченко М. (вчитель Любимченко О.В.), де юна дослідниця протестувала три найвідоміші марки даного продукту та надала практичні рекомендації щодо  його вибору на поличках магазинів, та «Посмішка на мільйон» учениці 11 класу ЗШ І – ІІІ ст. № 11 Філіпської Д. (вчитель Любченко Н.Ю.), в якій вивчені властивості зубних щіток і надані поради як покупцям, так і виробникам.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *